Blog

Candidatura Ateneu2021.cat

El nostre programa i equip en imatges

La refundació digital de l'Ateneu comença per la transmissió del coneixement en tots els seus formats. Tot aquest coneixement que es genera a l'Ateneu, ha d'estar al servei del soci.  

L’Ateneu Jove. Emergents i innovadors

Ens calen espais, incubadores i acceleradores de projectes socials, ciutadans i culturals en els quals elss joves siguin els protagonistes. Ja hem parlat amb institucions que ens poden cedir de forma gratuïta espais molt propers a l’Ateneu per a instal·lar-hi l’Ateneu Jove i els nous espais d’experimentació i innovació.

10 mesures per aconseguir que l’Ateneu sigui també de les dones

La candidatura Ateneu2021.Cat vol transformar també l’Ateneu a favor de les dones, per tal que hi tinguin la presència i el relleu que, senzillament, els correspon. És per això que ens comprometem a desenvolupar les 10 accions concretes que presentem en aquest text.

Dia Internacional de la Dona. L’Ateneu de les dones

Els membres de la candidatura encapçalada per Genís Roca volem que l’Ateneu Barcelonès també s’escrigui en femení: la igualtat de gènere és una de les màximes prioritats d’@Ateneu2021.cat, i per aquesta raó destinarem la primera vocalia de la nostra futura junta a la Igualtat.

La imponent presència de les dones

Pilar de Torres va ser la primera vicepresidenta de l’Ateneu Barcelonès i va pronunciar la conferència inaugural del curs 2013-2014, dedicada a ressaltar la presència de les dones en la nostra entitat. Es titulava La discreta presència de les dones a l’Ateneu.

Pilar de Torres: m’agradaria un Ateneu plural, més cultural i menys polític

Pilar de Torres ha de ser la nova tresorera-comptadora de l’Ateneu, i quan li demanem com imagina l’entitat el 2021 ens expressa el desig d’un Ateneu plural, més cultural i menys polític, amb activitats més interessants, sobre tot literàries, i amb molta presència de dones de tots els sectors.

Genís Roca: a l’Ateneu ara toca la revolució dels continguts

Genis Roca va assegurar divendres passat que ha arribat el moment de revolucionar els continguts de l’Ateneu. El periodista Lluís Foix, el polifacètic Toni soler i el mateix Oriol Bohigas, entre d’altres, van acompanyar l’equip Ateneu2021.Cat en l’acte de presentació del seu projecte, que es va convertir finalment en una festa gràcies a les actuacions d’una jove formació de música contemporània i del grup de música New Orleans els Krokodillos.

Lluís Foix i Oriol Bohigas avui a l’acte central del projecte Ateneu2021.Cat

Lluís Foix, Oriol Bohigas, Toni Soler o Eduard Voltas seran algun dels noms que donaran suport avui a l’equip de Genis Roca, que aspira a presidir el govern de l’entitat per als propers quatre anys. La Sala Oriol Bohigas, a les 19,00h, i el jardí de l’Ateneu, a les 20,30h, acolliran l’acte central de campanya del projecte Ateneu2021.Cat. Llu

Anna Saura: volem un Ateneu on convisquin generacions diferents

L’Anna Saura vol un Ateneu del qual tothom vulgui ser-ne soci, sentint l’orgull de formar part d’una institució lliure, culta i compromesa amb la societat i el moment històric que ens toca viure. La futura vocal de serveis als socis ens explica les seves prioritats.

Ricard Faura: a l’Ateneu, amb les TIC i com a casa

L’agenda de Ricard Faura estarà aquesta setmana curulla d’esdeveniments vinculats al Mobile World Congress, en el qual participa complint amb les seves responsabilitats en el Departament de Presidència de la Generalitat. Dimecres, 1 de març, a més, presentarà la Xarxa Catlabs, xarxa dels agents d’innovació social digital a Catalunya.

Genís Roca, entrevistat al jardí de l’Ateneu per a l’Informatiu Cap de Setmana

El Mobile World Congress 2017 mobilitza els mitjans al voltant dels especialistes que actuen com a referent en els afers tecnològics i del món digital, i no hi ha cap dubte que Genís Roca és un dels més reputats a Catalunya en aquest àmbit. L’Informatiu Cap de Setmana de TVE a Catalunya el va entrevistar justament al jardí de l’Ateneu.

Més transparents i més presents en el dia a dia

Josep Maria Carreras, candidat a la vicesecretaria de l’Ateneu, creu que cal incrementar la presència de membres de la Junta en les activitats i en el dia a dia de la nostra casa. Tan sols amb això ja reduiríem la distància que ara hi ha entre uns i altra i que no és només física.

Estem en marxa: equip i programa, presentats

Genís Roca, el candidat a la presidència per Ateneu2021.cat va presentar un a un els membres de la llista i en va destacar, per damunt de qualsevol altra cosa, el caràcter col·lectiu de les seves propostes, basades no en les individualitats sinó en el seu treball com a equip. L’acte va tenir lloc dijous, a la Sala Verdaguer de l’entitat.

Malet: pensament i reflexió al servei del coneixement i del debat

Deixar la vocalia d’art i patrimoni en mans de Rosa Maria Malet és una garantia de rigor i serietat. Una llarga i intensa trajectòria dedicada essencialment a Joan Miró l’avalen com una de les especialistes en la seva obra més rellevants a nivell internacional.