Candidatura Ateneu2021.cat

Esteve Almirall Mezquita
Esteve Almirall Mezquita

Professor d’Esade, especialista en Data Science i Smart Cities.

.

Esteve Almirall Mezquita

5è vocal Vocalia d’Universitats i innovació

 

Sóc professor d’Esade a on la meva tasca en formació i recerca s’orienta al voltant de la Innovació, el Data Science i les Smart Cities. Vaig començar un doctorat en Intel·ligència Artificial (UPC) i després en vaig fer un en Management Sciences (ESADE). He publicat a les millors revistes de Management Sciences i sóc un membre actiu de la comunitat d’Open Innovation.

Avui en dia sóc el Dtr. Académic del Master in Business Analytics d’Esade i porto el Centre for Innovation in Cities. Entre altres coses, he dirigit força projectes europeus i també n’he fet d’avaluador i reviewer. També he col·laborat amb organitzacions com el World Bank entre altres.

Encara que ja fa anys que la meva vida està centrada en la docència, la recerca i a fer presentacions arreu, no sempre ha estat així. He estat molts anys al mon de l’empresa a on he tingut la sort de fer i contribuir a projectes innovadors i engrescadors.

La innovació avui en dia és la eina més potent que les societats i les organitzacions tenen no només per competir en un mon cada vegada més digital sinó per transformar la societat i fer-ne una societat millor. M’apassiona aquesta intersecció i com les polítiques públiques poden impulsar aquesta transformació cap a un mon més pròsper, més lliure i socialment més just a on ningú hi estigui exclòs.