Candidatura Ateneu2021.cat

Genís Roca Verard
Genís Roca Verard

Arqueòleg, empresari i professor universitari. Expert en estratègia i transformació digital.

Genís Roca Verard

President

 

Girona, 1966.

Casat i pare de dos fills de 20 i 18 anys.

Empresari, arqueòleg i professor universitari.

Fundador i president de RocaSalvatella, empresa de consultoria de serveis amb oficines a Barcelona, Madrid i Bogotà que assessora les principals empreses del país en temes estratègics, de desenvolupament de negoci i oportunitats digitals. És membre de la Junta Directiva del RACC, director del postgrau “Transformació digital de les organitzacions” a la Universitat Pompeu Fabra, membre de consells assessors a les universitats de Girona i Mondragón, i membre dels patronats i consells de diferents iniciatives del tercer sector com ara Ship2B, m4social Inclusive Mobile, L’estoc o les Escoles Garbí. És membre del Consell Editorial de Nació Digital, i soci de la cooperativa que impulsa el digital de periodisme d’investigació Crític.

Va formar part de l’equip inicial que va impulsar la Universitat Oberta de Catalunya, on hi desenvolupà activitat durant deu anys ocupant diferents càrrecs de responsabilitat i impulsant iniciatives com ara el portal de literatura catalana Lletra, o l’espai de ciència, art i tecnologia Artnodes. També ha estat director general d’Infonomia, la xarxa degana d’innovació, i responsable dels serveis informàtics de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llicenciat en Arqueologia, ha desenvolupat activitat científica en el camp del paleolític inferior tant a la Universitat Autònoma de Barcelona com a la Universitat de Girona. MBA per ESADE, en l’actualitat imparteix docència com a professor convidat a més de quinze universitats. És autor i coautor de diferents llibres tant de temes socials i culturals com empresarials i tecnològics. Manté seccions estables a RAC1 i Catalunya Ràdio, i col·labora habitualment a El Periódico, La Vanguardia i Via Empresa. El 2013 i el 2014 va ser seleccionat com una de les 25 persones més influents a Internet d’Espanya, i la patronal Foment el va nomenar millor conferenciant de l’any.