Candidatura Ateneu2021.cat

Jesús Conte Barrera
Jesús Conte Barrera

Consultor de comunicació. Va ser cap de premsa de la Generalitat. 15 llibres publicats.

Jesús Conte Barrera

6è vocal Vocalia de Comunicació

 

(Barcelona, 1954). Sóc llicenciat en Ciències de la Informació. Des de fa quasi 25 anys exerceixo de consultor de comunicació i lobbying des de la meva pròpia empresa ConteBCN Comunica. A més, he estat professor associat a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

He publicat 15 llibres. L’últim, Tarradellas, testigo de España (Destino, 2011), i el primer Las asociaciones políticas (ATE, 1976) quan tenia 21 anys. Abans de ser consultor vaig treballar de periodista (1973-1993) a El Correo Catalán, TVECambio16, El Observador i el setmanari Set Dies, que vaig dirigir. També he fet guions de programes de ràdio i televisió i durant la temporada 2014-2015 participava regularment a la tertúlia d’Els Matins de TV3.

En el camp polític, vaig ser cap de premsa del president de la Generalitat, Jordi Pujol (1998-2003) i molt abans també ho havia estat de CDC (1983-1987). Em considero un privilegiat: He presenciat molts esdeveniments històrics, he tractat la majoria dels polítics dels últims 40 anys i he conegut molts dels estadistes que mouen el món.

L’any 2010 em vaig fer soci de l’Ateneu, on participo a la tertúlia “Espai Ateneu” que va crear Mina Pedrós. En el món associatiu, soc vocal de VIA-Círculo Jefferson, associació d’antics becaris dels Estats Units, i també vaig ser-ho del Club Tennis Barcino.  Soc amic de la Fundació Miró i del MNAC i també pertanyo al CIDOB i el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Barcelona.

Viatger impenitent disparant fotos i vídeo, col·lecciono de tot i jugo al tennis.