Candidatura Ateneu2021.cat

Josep Rodríguez Roca
Josep Rodríguez Roca

Psicòleg expert en gestió i avaluació de serveis socials.

Josep Rodríguez Roca

3r vocal Vocalia de Reptes socials

 

Escric aquestes breus línees de presentació des d’un dels oasis de la ciutat de Barcelona: “El jardí de l’Ateneu”.
Em dic Josep Rodríguez Roca i vaig néixer a Barcelona fa alguns anys més dels que mentalment vull tenir. Em sento profundament barceloní, en una ciutat que no deixa de canviar. Sempre m’ha interessat el que pensen i fan les persones i és per això que he dedicat una bona part de la meva vida a estudiar i a treballar en relació a aquest interès. Confesso que he estat molt afortunat.
Des del punt de vista de la meva formació sóc psicòleg, especialista en Psicologia Clínica, i Màster en Justícia Criminal i Criminologia Crítica per un programa internacional d’estudis comuns que es va desenvolupar a 4 Universitats Europees. Aquests estudis em van donar l’oportunitat de viure una temporada a la ciutat de Londres, descobrir diferents realitats socials i, especialment, valorar l’estil de vida de la ciutat on vaig néixer.
També m’interessen les noves tecnologies i el seu impacte en el comportament, en el desenvolupament humà i en la transformació de les organitzacions. És per aquest motiu que vaig cursar un postgrau en Gestió de Serveis per la Universitat Oberta de Catalunya.
Fa molts anys que vaig començar la meva vida laboral com a psicòleg treballant per a la ciutat de Barcelona en diversos serveis públics d’atenció a les persones. Posteriorment, vaig eixamplar el territori i ho vaig fer com a psicòleg del cos superior d’especialistes de la Generalitat de Catalunya.
Des de l’any 2007, m’ocupo de la Direcció de Serveis i Recursos del Consorci de Serveis Socials de la ciutat de Barcelona. Compagino aquesta activitat amb la de professor associat de la Universitat de Barcelona.
En el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, he tingut diverses responsabilitats vinculades a la secció de Psicologia de la Intervenció Social. En els darrers anys els meus companys de professió han tingut a bé escollir-me com a Vicepresident del Consell Social.
A finals de la dècada dels noranta vaig tenir la sort de conèixer i descobrir a una persona per la qual sento estimació i admiració: l’amic Genís Roca. És el responsable de que jo estigui escrivint aquestes línees i pensant en l’Ateneu des d’una altra perspectiva.
Durant tots aquests anys, he pogut constatar la seva visió, intel·ligència, capacitat de lideratge i treball en equip. Conjuntament hem gaudit de moments de molta passió i intensitat laboral. Estic convençut que és el candidat ideal per liderar l’Ateneu Barcelonès en els propers anys.

Estic content i il·lusionat del meu compromís de formar part de la candidatura Ateneu2021.cat amb en Genís Roca i la resta de membres que l’acompanyen.